Categorieën
corona

Coronabeleid en dating

Zondag, 31 mei 2020

In mijn vorige bericht was ik positief over ontwikkelingen op het dating vlak. Dat ben ik nog steeds. Maar de keuze stress is niet meer aan de orde. Wederom werd ik geconfronteerd met de datingziekte die al een poos allerlei datingsites besmet, het is net Corona.

Waar heb ik het over ? Kennelijk is datend Nederland overbevolkt met mannen. Een aantal gedraagt zich keurig en hoffelijk, de rest is primair geïnteresseerd in sex en niet in een relatie. Vooral die laatste categorie verpesten het voor de rest. De Nederlandse vrouw die zich inschrijft op datingsites betaalt hier vrijwel nooit voor. Daarnaast zijn gewone fatsoensnormen voor deze vrouwen ook niet noodzakelijk. Reageren op een nette opening, of vervolgchat is helemaal niet vanzelfsprekend. Zelfs als de vrouwelijke kant contact zoekt krijg je lang niet altijd een reactie. Of na vele dagen van negeren een oneliner posten met een nietszeggende afwijzing, wat er meestal op neer komt dat ze geen zin hebben om tijd te steken in het opbouwen van een relatie.

Dat is waarschijnlijk precies de reden waarom deze vrouwen (nee het zijn geen dames) nu single zijn en blijven. Met hun sauna en yoga en vegetariër zijn. Ik ga nooit naar een sauna maar volgens mij moet dat een optocht zijn van vrouwen tussen de 45 en 85 die daar met hun vetrollen, rimpels en hangtieten lopen te paraderen. Mij niet gezien.

De datingsite heb ik inmiddels op pauze gezet, maar even niet meer. Eigenlijk liever nooit meer. Dat werkt gewoon niet, tenminste niet voor mij. Mijn vorige twee langere relaties heb ik wel online opgedaan, dus het kan wel.

Ja en dan eindelijk duidelijkheid over mijn kantoorbaan. Die kantoorbaan betekent inschrijven op een flexwerkplek op kantoor. Maximaal 30% bezetting, dus nadat de noodzakelijke medewerkers zijn geplaatst is er niet veel ruimte over omdat er geen liften gebruikt moeten worden. Verdieping 3 tot en met 10 mogen worden gesloopt. Na toestemming manager (die had ik toch niet meer, we zijn toch zelfsturend?) , formuliertje invullen en dan met een soort handgreep op pad naar je nieuwe flexwerkplek waar je collega niet in de buurt is, een placemat en een koffie en thee beker. Bij het verlaten van de plek je troep maar even weggooien. Je mag niks aanraken (toetsenbord en muis ??) maar alles moet met de handgreep. Geen koffiecorner, kantine. Dan liever thuis blijven werken. Pas later informatie over de maatregelen voor de luchtcirculatie / behandeling, die was er in de eerste versie nog niet. Er wordt gepoogd om de circulatie van lucht te voorkomen. Dat is wel een geruststellende gedachte. Maar de rest van de maatregelen spreekt mij niet aan.

Inmiddels een mobiele airco gekocht en ga de boel hier maar eens veranderen. Als ik dan toch nog de hele zomer hier thuis moet werken wil ik graag iets meer ruimte. Dus verhuizen naar de andere kant van het huis. Moet nog wel even een likje verf over voordat ik dat kan doen. Mooi vakantieklusje, heb toch geen plannen om weg te gaan in mijn eentje.

De stad Groningen pretendeert een fietsstad te zijn. Daar gaan ze al jaren prat op. Toch denk ik dat de die claim maar snel in moeten trekken. Onder invloed van de MKB en Horeca lobby gaat de stad P&R zones maken rond de diepenring voor fietsen. Alleen het R gedeelte dan niet. Van 12 tot 19 uur mag je straks niet meer in de stad parkeren, zijn er gebieden no go area voor fietsers geworden en krijgt winkelend en terrassend publiek voorrang. Nou waren die fietsen wel een probleem, die stonden echt overal geparkeerd en je moest zigzaggend om die fietsen heen. Maar inmiddels is studerend Groningen al maanden bij paps en mams thuis en zijn die fietsen al lang geruimd.

Maar ja, wie raak je met deze maatregelen ? In ieder geval niet de man uit de regio die met de auto naar de P&R rijdt en dan met een mondkapje op de bus pakt naar het centrum. Om daarna het mondkapje weer af te doen. En weer op als aan de terugreis wordt begonnen. Of de man uit de regio die zijn auto in een parkeergarage zet.

Want inwoners van de stad komen met het OV of met de fiets. Vooral dat laatste en bovendien wordt toch afgeraden om met het OV te reizen. En om met de auto naar het centrum te gaan is ook niet handig. Vaak duurt de reis veel langer dan met de fiets. En het milieu is er ook al niet bij gebaat.

Dus is het kennelijk belangrijker dat de mensen uit de provincie ruim baan krijgen om en masse naar de stad te komen en daar de winkelstraten te bevolken en de terrassen te bezetten. Gelukkig heb ik zelf een terras achter het huis en kan ik voor de rest vrijwel alles online bestellen. En dan maar eens niet bij de lokale middenstand want die heeft kennelijk een andere doelgroep dan inwoners van de stad.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. Nog steeds een leuk contact met een mevrouw en lekker gefietst. Het fietsen ging weer als de brandweer terwijl het wel relaxed voelde. Ik ben er wel achter gekomen dat de instelling van de snelheidssensor niet goed staat. Die heeft een te grote wielomtrek. Dus die prestaties hebben een bepaalde mate van roze bril gehalte. Ik kwam er achter toen mijn snelheid op het display en op een bord in een dorp wat uit elkaar liepen. Inmiddels is dat hersteld, was nog wel lastig om te vinden wat 27,5 inch 35-584 dan wel moest zijn.

En leuke dingen in het vooruitzicht dit weekend met de leuke mevrouw. Daar moet ik maar even op teren. En mijn poes is erg druk met naar binnen en buiten lopen. Geen idee wat daar speelt. Kittens zullen er niet van komen, dat is wel zeker. Wel kreeg ik een bloederige dode muis kado.