Categorieën
corona

Rollercoaster

Zondag, 7 juni 2020

De afgelopen week was er eentje van uitersten, op alle vlakken.

Het begon zonnig, gemoedelijk, gezellig in een sloep in de buurt van Giethoorn. Gezellig een stukje gevaren met een date. Dat was superleuk en het weer werkte ook mee. Lekkere hapjes en drankjes er bij. Helemaal goed, nog even na een soepje samen gegeten te hebben de dag beëindigd. Zeker voor herhaling vatbaar.

Dan de eerste werkdag, die was hectisch en begon al verkeerd. Veel issues, veel gedoe. Bah. Maar niet teveel bij stilstaan, was gesloopt aan het einde van de dag. Erg warm en was blij met mijn nieuwe airco, hoewel de raamafdichting er nog niet is, die is ergens onderweg blijven steken in depots van DPD.

Dan woensdag, wederom mooi weer. Wederom erg druk maar nu eens niet teveel gedoe, wel erg lange dag. Airco toch maar even aangezet die middag. Nog steeds zonder raamafdichting. Wel een besluit genomen om mijn werkplek te verhuizen naar de andere kant van het huis. Daar moet nog wel even wat aan gebeuren om dat weer een beetje netjes te maken. Daar heb ik dan maar een paar weken vakantie voor ingepland.

Donderdag ging het dan eindelijk regenen. Veel meetings die dag. ’s Middags werd er ineens aangebeld, midden tijdens een meeting. De buurvrouw met een vaag mannetje die kennelijk wat werkzaamheden wilde doen. Blokkeerde met de auto de straat en mijn oprit. Of ze mijn bestrating mochten slopen, ik zag geen vakman staan dus het antwoord was nee gevolgd door het vriendelijke verzoek mijn terrein te verlaten. Dat is die middag volledig geëscaleerd want mijn buurvrouw duldt geen tegenspraak, dan wordt ze echt super vervelend. Mijn bezoek die middag werd ook ernstig lastig gevallen door dit duo. Het mannetje heeft uren lopen ijsberen op mijn oprit en die van de buren. Wat een shit dag.

Vrijdag was het tijd voor de halfjaarlijkse inspectie van een tweetal technische gebouwen. Samen met collega op pad. We waren op tijd die dag en daardoor was het nog droog op de fiets. Toen we tegen de middag klaar waren begon mijn weekend. Het begon hard te regenen die middag, geen zin om daarin te sporten. Dus maar lekker thuis gebleven en aan het opruimen geslagen. Ontspullen. De doos met computeronderdelen had ik graag naar een soort kringloopwinkel / sociale werkplaats gebracht maar deze is nog gesloten vanwege Corona.

En dan ’s avonds voor het eerst eens weer naar Vera. Geen concert, maar een cafe met DJ. Het leek eerst een slechte film, maar gedurende de avond ontdooide de boel wat. Het werd toch nog een beetje gezellig maar wel weinig mensen en tafeltjes in de grote zaal . Ik raakte uiteindelijk toch in gesprek met mijn tafelgenoot op anderhalf meter. Met die anderhalf meter hielden andere gasten onder invloed van alcohol af en toe minder rekening mee. Rond 12 uur was het afgelopen en fietste ik weer naar huis. Grappig met al die regen die dag en 25 km gefietst ben ik niet natgeregend.

Zaterdag ben ik voor het eerst maar weer eens op de mountainbike gezeten in Gieten – Gasselte. ’s Ochtends en in het begin van de middag zou het droog blijven, en door de regen was het zand nu niet meer mul. Dus een mooi moment om een rondje mee te pakken. Via een rare route (er zijn hier echt veel wegen afgesloten vanwege werkzaamheden) maar oke, je mag toch maar 100 overdag. Het was druk op de route, kennelijk hadden meer mensen bedacht dat dit een mooi moment zou zijn om een rondje te fietsen. Andere mensen dan die er normaal rijden volgens mij, wat meer mijn soort, recreatief. De route was behoorlijk onder handen genomen en er zaten veel nieuwe single tracks in. Leuk, technisch maar wel pittig. Toch niet helemaal droog gehouden, op enig moment kwam het met bakken uit de lucht. Gelukkig had ik een regenjas bij me.

Inmiddels zelf maar op zoek naar een vakman om de bestrating aan te passen. Heb geen zin om over een jaar de hele bestrating er nieuw in te moeten leggen vanwege slechte kwaliteit van het geleverde werk door een raar mannetje.