Categorie├źn
corona

Aan vakantie toe zijn

Vrijdag, 12 juni 2020

Vandaag vrij genomen nadat ik het team heb bijgepraat over gisteren en ik nog een aantal administratieve zaken heb afgehandeld. Compensatie van de lange week met nachtelijke verstoring. Ik ben moe.

Vanavond weer een kaart voor Vera, 30 man en een dj in een grote zaal. Ik heb eigenlijk geen zin, maar ik ga toch maar. Vanavond draait de tafelgenoot van vorige week. Heeft ongeveer dezelfde smaak als ik heb, dus dat wordt een avondje stevige punk muziek (hoop ik). Niet goed gekeken, de kaart van gisteren heb ik niet gebruikt, dacht dat het vrijdag en zaterdag was. Foutje bedankt.

Vakantie komt dichterbij, nog twee weekjes werken en dan is het zover. De voorbereidingen gaan gestaag door. Het streven is om van 5 oude gammele kasten straks naar 2 betere en meer praktisch ingerichte kasten te gaan. Eerst zou het 1 kast worden maar dat is te ambitieus. Toch gaat het lekker met ontspullen en opruimen. Beperking is de afvoer capaciteit in de container, die zit elke 2 weken ramvol. Af en toe even struinen of er in de directe omgeving nog reserve capaciteit is. Die was er vandaag.

Een kast met oude computer spullen, kabels, kaarten, geheugen, dvd spelers en weet ik wat. Op zoek naar een repair cafe voor mensen die het wat minder goed hebben getroffen, of ook voor het milieu. Dozen vol met nog bruikbare onderdelen en apparaten. Ze waren er blij mee en ik ook. De rest is weggegooid. En weer drie planken leeg.

Er ligt ook nog wel apparatuur die ik nooit meer ga gebruiken maar die nog wel te verkopen is hoop ik. Fotootjes en op Marktplaats die spullen. Regelmatig vang ik zo nog een paar tientjes voor het een of ander. En anders maar in de recycling doos. Die groeit wel hard.

Deze week al weer behoorlijk opgeruimd, nog twee weken voordat ik daadwerkelijk kasten moet gaan afbreken want er moet geklust worden. Prima zo’n stok achter de deur. Ontspullen (of is het stoppen met bewaren) voelt prima. Weg met die zooi die je toch nooit meer gaat gebruiken. Ben ook gestopt met kopen van allerlei gadgets en artikelen die ik nog voldoende bezit. Waarom moet je een stapel handdoeken van goede kwaliteit 6 jaar in de kast hebben liggen ? Dat is maar een voorbeeld, zo zijn er talloze te vinden hier in huis. Stoppen met die onzin.

Wat dan wel weer heel lang is gebruikt is de vloerbedekking van mijn logeer- en studeerkamers. De studeerkamer krijgt over 4 weken een nieuwe bodembedekking. Dan hoop ik klaar te zijn met schilderen en verhuizen en zo. Vandaag iets uitgezocht en afspraak gemaakt met leverancier om dat te leggen. Dat was nog maar net op tijd, want hij had het enorm druk vertelde hij. Kennelijk is half Nederland bezig het huis op te knappen.

Wat wel gelukt is het afdichten van mijn airco-afvoer-raam. Vandaag is het al 28 graden buiten, binnen valt het nog mee. Dus vandaag maar even geen airco, maar dat kan wel.

Een paar weken geen werk, veel minder beeldscherm en een opgeruimd huis als resultaat. Lijkt me geweldig, ik kan haast niet wachten. En af en toe een stukje op de ATB er op uit, liefst even wat nieuwe routes ontdekken. Heb er zin in.