Categorie├źn
Algemeen corona Klussen

Vakantie is vermoeiend

Vrijdag, 10 juli 2020

Vandaag is mijn laatste dag van twee weken vakantie. Nou ja, twee weken niet aan het werk voor mijn werkgever. Verder heb ik het ontzettend druk gehad met dingen die ik niet leuk vind maar waar ik uiteindelijk wel een goed gevoel aan over hou. Maar het was zwaar. Kasten slopen, zooi in bakken zetten en van A naar B naar C nu weer naar A verplaatsen, behang afsteken, afplakken, plamuren, schilderen, zooi opruimen, kasten in elkaar zetten.

Ik ben nog nooit zo vermoeid uit een vakantie gekomen. En dan heeft mijn vader de tuin nog onderhanden genomen de afgelopen tijd. Dat was ook een enorme klus. Maar goed, morgen wordt mijn oprit aangepast zodat heks Eucalypta van hiernaast eindelijk een te koop bord in de tuin kan zetten. De hele buurt is er vast blij mee dat ze verhuist. En dan heb ik tevens de boel in huis zo op orde dat ik weer wat rust kan krijgen want dat miste ik wel de afgelopen tijd. Er moet nog wel een bergje afval weggewerkt worden maar dat is een kwestie van tijd.

Morgen maar even de laatste dingen regelen hier. Een Ikea kast in elkaar zetten in je eentje kost ook flink wat tijd en moeite. Trapje op, trapje af, strekken, rekken, bukken, zitten, hurken. Inmiddels heb ik overal spierpijn. Wandelen en sporten schiet er momenteel bij in. Het weer werkt niet mee en ik heb geen tijd en energie, het weer is wel prima voor klussen. Vriendin zit in Portugal en meldt zich niet. Dat voelt niet goed maar dat zal aan mij liggen, ik wil meer dan dat zij op dit moment kan bieden, laat ze maar even lekker genieten van gezin en zon en vakantie, dat komt wel weer.

Floortje moet nog even wennen aan de veranderingen in huis. Andere inrichting, andere geurtjes, andere plekjes. Dat komt wel goed. Ondertussen ben ik wel toe aan sociaal contact anders dan mensen die iets komen doen of iets komen brengen.

Deze vakantie heeft wel afleiding gegeven maar geen energie om straks weer fit aan het werk te gaan. Ik ben moe, niet voldaan en alleen. Niet eenzaam maar heb behoefte aan intiem contact, knuffelen, aanraken. Helaas zie ik de randvoorwaarden voor dat nog niet ingevuld. Dat kan zo maar veranderen, maar dat perspectief ontbreekt momenteel. Kut Corona.