Categorieƫn
corona Dating

Perspectief op meer ?

Zondag, 19 juli 2020

Hoewel we nog midden in de Corona crisis zitten zie ik om me heen mensen die daar duidelijk geen rekening mee houden. Opstoppingen voor de horeca, supermarkt en winkelen is een puinhoop. Dat dus maar even op nul gezet. Nou ja, nul, maar zoveel mogelijk zien te beperken.

Vorige week schreef ik over het klusavontuur. Dat was zaterdag om 14:30 klaar, tenminste deel 1 en 2. Deel 3 komt nog maar kost me een dag of anderhalf dag. En deel 4 en 5 stel ik maar even uit. Dan blijft er dus weer tijd over die dingen die wel leuk zijn.

Zondag dan toch maar besloten om de spieren weer eens anders te pesten dan met trapje op, trapje af, bukken en strekken en rekken. Dus de fiets gepakt, dat viel dus echt wel tegen. Ik kwam als een half dood vogeltje thuis. 58 km was toch een serieuze uitdaging. maar ja, je bereikt nooit iets als je je grenzen niet verlegd.

Op aanraden van de onbereikbare vriendin toch maar weer te vinden op datingsites. En ja hoor, belangstelling en zelfs een luxe probleem. Gelukkig is niet iedereen daar heel erg consistent in de reacties: wel belangstelling tonen en dan blijft het stil na een reactie. Ik schreef er vast al wel eerder over. Maar het was niet alleen kommer en kwel.

Maandag een wandeling gemaakt van drie uur. Dat is wel zo ongeveer de max die ik trek momenteel. Die wandeling voelde ik prima in mijn spieren en gewrichten. Het gezelschap daarentegen was erg prettig. Gespreksstof te over en ik voelde wel een potentiƫle klik. Er werd een vervolgafspraak gemaakt en nummers werden uitgewisseld.

Via een ander kanaal kwam er ook een kandidaat. Andere stijl, andere aanpak. Vraag me af of ze tijd voor me heeft, druk druk druk. Nou ja, dat komt nu wel even goed uit. We bellen en dat vaak lang en laat.

Het werk was de eerste dag rustig en de tweede en derde dag intensief. Veel te doen, veel dingen die concentratie en focus vereisen. Vermoeiend. Dat moet maar even anders en zo gezegd zo gedaan. Uiteindelijk ging ik vrijdag redelijk relaxed het weekend in. Weer een stukje fietsen, dat ging nu al weer wat makkelijker dan zondag. Wel even weer de limiet gezocht.

En dan is het zaterdag. De hele dag in het teken van een date. 66 km fietsen en dan in een ontspannen tempo. Veel gesproken, veel overeenkomsten. De dag vloog voorbij. Bijna 12 uur onder de pannen geweest. Het was heerlijk.

Zondag stond in het teken van bijkomen van de inspanningen van de afgelopen dagen. Ik heb een paar huishoudelijke en tuin dingen gedaan maar daarna gewoon lekker van muziek genoten. En nieuwe muziek gekocht via Bandcamp, lekkere post punk.

Ik maak me zorgen over de ontwikkelingen die ik lees in de media. Maar het boeit me momenteel niet of de horeca nou wel of niet open is, onder huidige voorwaarden is de horeca grotendeels niet leuk als single. Of sportclubs, voetbalstadions of whatever. Ik probeer de kans op een besmetting te minimaliseren en dat kost me een flink deel van de kwaliteit van het leven. Maar er zijn veelal jonge mensen die vinden dat ze recht hebben op een feestje en daar hoort bij dat je tegen elkaar aan hijgt. Onder het mom van ons kan niks gebeuren. Die groep toont in ieder geval aan dat we moeten investeren in onderwijs ( niet in salarissen van docenten en bestuurders maar in aantallen docenten en samenstelling, inhoud en kwaliteit van het vakkenpakket, de prestatiebeloning) en dat we op een of andere wijze moeten zorgen dat ze oog krijgen voor de medemens. Marktwerking, vaak prima maar ook vaak een probleem. Ik weet niet wat er gaat gebeuren maar dit komt niet goed. Arme zorgmedewerkers. Kut Corona.