Categorieën
corona Dating Klussen

Fietsen, klussen en daten

Zondag, 2 augustus 2020

Deze week was een week waarin ik eindelijk klaar ben met het klussen in huis. Nadat maandag er een nieuw stukje vloerbedekking is gelegd in de laatste slaapkamer, ik een grote kast in elkaar heb gezet en de spullen daarin opgeborgen was er nog één ding over: het afvoeren van het afval.

Twee stukken vloerbedekking, zes kasten, twee stoelen en een vogelhuisje. En dan toch nog weer dingen gevonden die weer naar de kringloop konden. Vrijdagmiddag was het dan zover: kar gehuurd voor twee uur omdat langer tijdens de openingstijden van de stort niet kon die vrijdag. ’s Morgens vroeg al druk bezig geweest de boel van achter naar voren te brengen, het zou die dag dertig graden worden. Dus de eerste zweetklus maar in de koelte gedaan. Om half drie was het dan zo ver, ik reed weg met de kar van de verhuurlocatie. Wel een beetje raar dat de administratietijd dus van je verhuurtijd afgaat. Daarmee werd de marge wel krap, ik kon maar één keer rijden in de beschikbare tijd.

Thuis aangekomen was het gelijk aan de bak. Na een half uur inladen had ik alle zooi op de kar liggen en dat paste ook nog netjes. Netje erover en gaan met die banaan. Toen al een warm klusje. Geen idee hoeveel gewicht er op lag maar volgens mij was dat wel te doen. En dan kom op de stort aan en ben 20 minuten met voornamelijk hout aan het gooien. Dat trok toch wel wat bekijks bij de medewerkers. Of ik de houtcontainer al vol had gegooid 🙂 . Het was een warm klusje maar toen ik om kwart voor vier de kar weer terug bracht was het tijd voor een heerlijk koud biertje en een lekkere douche, in die volgorde. Voelt dan toch goed dat je de laatste stap ook hebt afgerond na zoveel weken ontspullen, opruimen en klussen.

Deze week, na een pauze van anderhalf week, het fietsen maar weer opgepakt. Gelukkig zitten er lampjes op de fiets en is het mogelijk om na het werk ’s avonds een rondje te maken. Heb deze week twee ritten gemaakt, een van 36 km in een hoog tempo (voor mij dan) en een rit van bijna 70 km in een recreatief tempo. Heb zo mijn afstanden deze week wel weer gehaald. Gelukkig was het goed mogelijk een route uit te zetten waarbij het echt heerlijk rustig was ondanks dat heel west en zuid Nederland hier is neergestreken voor de vakantie.

Inmiddels is de horeca hier al weer wat aan banden gelegd. Je mag tot half twee ’s nachts in het weekend naar binnen en dan ook niet meer op het terras zijn. Iedereen weer op zijn achterste benen, horeca boos, jongeren boos. Net als of er geen Corona probleem is, ik krijg echt spontaan diarree van de opmerking ‘maar wij worden daar toch niet heel erg ziek van’ . Wat een volkomen waardeloze mentaliteit toch. Maar niet alleen jongeren hebben geen boodschap aan voorzorgsmaatregelen, ook ouderen doen net alsof er niets aan de hand is. Zoveel mogelijk binnenblijven en de ruimte buiten opzoeken dus. Maar even geen kapper of nieuwe kleding.

Inmiddels ben ik al weer twee dates verder: een fietstocht en twee keer samen eten. Het wordt tijd om mijn dilemma maar eens op te gaan lossen, want er is nu focus nodig. Maar ik weet het nog niet, lastig hoor…