Categorie├źn
fiets kopen Mountainbike Mountainbiken

Het aanschaffen van een MTB

Zondag, 6 september 2020

In het vorige post heb je kunnen lezen hoe mijn (onze) liefde voor de mountainbike en het mountainbiken is ontstaan. Dat vroeg om een vervolg en dat vervolg kwam er al snel: een kleine week later liep ik binnen bij een grote fietsenzaak die een royale keuze had in MTB fietsen.

Van te voren had ik al advies ingewonnen bij wat collega’s die vaak op de MTB zaten. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fiets. Er is echt heel veel informatie te vinden maar je ziet door de bomen het bos niet meer.

Ik ben geen expert op het gebied van MTB fietsen maar weet er inmiddels wel iets van. Voor mij was van belang dat ik niet wist hoe leuk ik deze sport zou blijven vinden, dus was het zaak om niet een fiets aan te schaffen die de hoofdprijs kost maar wel weer te verkopen was. Er zijn fietsen die 4 a 5000 euro kosten en waarschijnlijk nog wel duurder. Dat was voor mij geen optie. Op zoek naar een betaalbare en goede beginnersfiets dus.

Je hebt verschillende types MTB fietsen die elk zo een eigen toepassingsgebied hebben. Voor mij was een allround XC (cross country) fiets geschikt, die is voor vrijwel iedere beginnende MTB’er geschikt. Dan heb je zo ook nog met verschillende wielmaten: 26 inch (oud) , 27,5 inch en vooral vaak 29 inch. Als je zelf iets kleiner bent is een 27,5 inch fiets een goede keuze maar vaak kom je uit op een 29 inch. Die rijden echt heel lekker.

Dan heb je fietsen die volledig geveerd zijn en fietsen die alleen voorvering hebben. De volledig geveerde fietsen zitten in een wat hoger segment en zijn op een parcours / route voor MTB’s wel wat beter en comfortabeler maar de meesten hebben een fiets met alleen maar voorvering. De brede banden vangen ook genoeg oneffenheden op.

Dan is er ook nog keuze in het type vering voor. Er is luchtvering en er is coil vering. Die laatste is goedkoper en heeft ook minder onderhoud nodig. Ten tijde dat ik mijn fiets kocht heb ik deze afweging niet gemaakt maar dat was gezien het budget ook niet echt een optie. Luchtvering is toch wel heel veel beter.

Tegenwoordig zijn vrijwel alle MTB fietsen uitgerust met schijfremmen. Ook komen velgremmen nog wel voor maar die zie je eigenlijk alleen op wat oudere fietsen tegenwoordig. Dus schijfremmen, ideaal en krachtig systeem. Maar ook kwetsbaar. Er zijn eigenlijk, los van de diameters, twee systemen: hydraulisch en met een kabel. Hydraulisch is daarin de betere keuze maar ook weer duurder.

Het materiaal waar het frame van is gemaakt maakt vooral uit voor het gewicht van de fiets. Carbon is licht en sterk maar ook kwetsbaar en vereist dan ook beleid bij het hanteren en vervoeren van de fiets. Aluminium is wat zwaarder maar verder wel veel makkelijker in de praktijk. Vaak zijn carbon frames stijver en dat wordt als positief gezien. Maar een goed carbon frame is wel kostbaar. Er zijn tegenwoordig ook behoorlijk lichte aluminium frames te koop, vaak zitten deze fietsen in het wat hogere segment met bijhorend prijskaartje. Een veel gehoorde opmerking is dat je beter zelf 10 kg kunt afvallen in plaats van een heel dure en lichte fiets te kopen. Dat ging voor mij wel op.

Dan is er nog een heel belangrijk onderdeel van de fiets en dat is de versnellingsgroep(en). Daar is erg veel keuze in. Er zijn twee belangrijke spelers op de markt: Shimano en SRAM. Beide leveranciers maken hele goede maar ook minder goede sets waarbij een aantal modellen zijn die ik niet zou aanraden voor een MTB. Daarnaast is er ook nog de keuze hoeveel versnellingen je kiest. Vaak hangt deze keuze samen met de keuze van het model. De goedkopere Shimano sets hebben vaak 7-9 tandwielen achter en 2 of 3 bladen voor, SRAM levert eigenlijk alleen maar 1 (voor) x 12 (achter). Dat levert dan 12 tot 27 versnellingen op die overigens niet uniek zijn en er vallen door de keuze van het blad voor ook versnellingen af welke je gezien de stand van de ketting beter niet kunt gebruiken. Dat nadeel hebben sets met 1 blad voor uiteraard niet, daar heb je 12 unieke en bruikbare versnellingen.

De middenklasse groepsets zijn al een stuk beter. Je merkt dat bijvoorbeeld aan het feit dat tijdens je MTB rit je ketting niet vastloopt of er afvalt. Of dat de versnelling wel goed is af te stellen. Daarmee is het fietsen dus al een stuk aangenamer omdat je niet of nauwelijks last hebt van haperende versnellingen. De middenklasse sets zijn voor Shimano vaak 2 of 3 voorbladen en 9 – 12 tandwielen achter. Met SRAM heb ik geen ervaring, die leveren overigens ook in dit segment 1 blad voor en 12 tandwielen achter. Een goede keuze voor een beginnende mountainbiker die ook op onverhard terrein wil fietsen zou Deore van Shimano kunnen zijn. Dat is een probleemloze set met een goede levensduur en relatief goedkope onderdelen. Ook SRAM heeft modellen in deze range (GX) .

Wil je beter dan kan dat ook. In de middenklasse heb je dan nog een SLX set van Shimano met een erg goede prijs/kwaliteit verhouding en dan is er aan de bovenkant nog een XT en XTR te vinden. XTR is erg licht van gewicht en verder gelijk aan de XT. XTR is kostbaar, XT is iets zwaarder en kost de helft. Deze sets worden aangeboden met 1 of 2 voorbladen en 12 tandwielen achter. Bij SRAM is een vergelijkbaar verhaal te vertellen. Je kunt bij deze topmodellen ook nog automatisch schakelen toevoegen om het helemaal compleet te maken. Dat kost wel een paar centen…

Wat je vaak ook ziet bij fietsen is dat er voor een andere groep wordt gebruikt dan achter. Op zich prima, voor schakel je toch niet heel veel. In de praktijk verander ik het voorblad alleen aan het begin en afhankelijk van wat ik ga doen (meer verhard of onverhard).

Tot slot zijn er heel veel merken en soorten fietsen. Er zijn merken die een goede prijs/kwaliteit verhouding bieden. Dat zijn vaak Duitse merken zoals Bulls, Cube en Canyon. Bij deze fabrikanten heb je dan vaak veel keuze uit modellen met verschillende niveaus van afmontage.

Er zijn ook traditionele merken die erg duur zijn. Ik heb me laten vertellen dat die het prijsverschil tussen bovenstaande merken niet kunnen waarmaken. Of dat zo is weet ik niet maar de bron was wel iemand waarvan ik weet dat hij er wel verstand van heeft.

Daarnaast zijn er ook goedkope merken. Die zou ik afraden, ook als beginnersfiets. Ze gaan vaak snel kapot en je krijgt er tweedehands ook helemaal niks meer voor terug. Bovendien is het niveau van afmontage slecht. Tevens is mountainbiken niet een sport zonder gevaar dus je wilt er zeker van zijn dat je een goede en betrouwbare fiets hebt.

Terug naar de winkel. Bovenstaande kennis had ik niet toen we de winkel binnen gingen. Toch werd ik goed geholpen door de verkoper die ook zelf een mountainbike liefhebber was. Na een aantal fietsen geprobeerd te hebben viel mijn keuze op een overjarig model van Bulls die met redelijke korting werd aangeboden. Het werd voor mij een fiets met Deore afmontage, hydraulische schijfremmen en een coil geveerde voorvork. Het model was de King Cobra 29 Disc. Ik heb ongeveer 6000 km gereden op deze fiets, met veel plezier.

Mijn vriendin kocht een paar weken later een instapmodel Cube Access WS. Dat was een voordelige fiets met mechanische schijfremmen en Tourney afmontage. Toen we echt gingen mountainbiken bleek de fiets op veel vlakken tekort te schieten. Regelmatig moest de ketting er weer goed opgelegd worden en de remmen waren ook matig. De afstelling van de derailleur was ook een drama, ook de fietsenmaker kreeg dit niet goed. Kortom: een miskoop.

Ik hoop dat ik iets heb kunnen uitleggen over aspecten die meespelen bij het kopen van een mountainbike. Ik ben een beginnende en niet al te fanatieke liefhebber en weet er lang niet alles van af. Zaken als wielen en lagers en cranckstellen, pedalen en weet ik wat allemaal zijn hierbij niet aan de orde gekomen. Er zijn genoeg sites waar je daar informatie over kunt vinden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Dat is niet de scope van dit verhaal. Dit is om een aantal afwegingen mee te geven bij het aanschaffen van zo’n fiets. Hou er rekening mee dat een redelijke instapper zo’n 800 – 1000 euro kost. Wil je al wat beter is 1300 – 1500 een goede prijsklasse, die fietsen hebben dan vaak een XT groepset, zijn lichter en hebben een luchtgeveerde voorvork.

Inmiddels rijdt mijn nu ex-vriendin rond op een Ghost met Deore (vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Bulls die ik heb gekocht) en ik heb een tweedehands Cube LTD SL aangeschaft met luchtgeveerde FOX voorvork, DT Swiss wielen en volledig XT . Jammer dat ik niet wat dichter bij een leuke MTB track woon.