Categorieën
corona

En ja hoor, mondkapjes verplicht

Donderdag, 22 oktober 2020

Helaas maar waar, we moeten straks echt aan het mondkapje. Rutte en de tweede kamer zijn om: verplicht een muilkorf op omdat de Nederlander niet in staat is om zich aan een aantal simpele en prima te hanteren voorschriften te houden. Symboolpolitiek onder druk van media en zelfbenoemde experts die staan te dringen om hun verhaal zonder mondkapje op tv te ventileren.

Want het is vooral niet duidelijk of de mondkapjes een positief effect zullen hebben. Sterker nog, er zijn ook geluiden dat de praktijk zoals deze nu is wel eens een negatieve uitwerking kan hebben. Ik ben geen complot denker maar wel realistisch en kritisch.

Het maakt de verkiezingen wat mij betreft weer veel overzichtelijker. Partijen die hier voor hebben gestemd vallen de komende verkiezingen (en nog vele verkiezingen daarna) direct af. Daar ga ik dus niet meer op stemmen. FvD en Wilders stem ik sowieso niet dus ook die gaan niet profiteren. Blijft er dan nog wat te kiezen over ? Ik zou het niet weten maar dan maar een kansloze anarchistische splinterpartij. Of gewoon niet meer stemmen.

De media worden gedomineerd door experts die verdeeld zijn maar ook door zelfbenoemde experts die drammen om die mondkapjes. Die zelfbenoemde experts heb ik nog nooit met een mondkapje gezien. Mijn advies zou zijn dat deze lieden een groot aantal mondkapjes voor doen zodat we ze niet meer kunnen horen. Zuurstofgebrek zou dan nog een prettige bijkomstigheid zijn. Uiteindelijk is de regering door die media druk overstag gegaan. Inmiddels heb ik mijn financiële banden met een aantal van die media doorgesneden (lees lidmaatschap opgezegd).

Dat mondkapje ga ik niet op doen. Ik heb inmiddels voor maanden aan zaken in huis en wekelijks worden de boodschappen bezorgd. Ik kom nergens meer waar anderen niet op grote afstand zijn. En zo lijd (bewust met ij) ik best wel een eenzaam bestaan. Waarvoor dank, redteam, media, landgenoten die toch moesten feesten, socializen of op vakantie moesten.