Categorieën
Irritaties

Vrouwen in de politiek

Woensdag 11 november 2020

Vandaag hoorde ik dat Sharon Dijksma burgemeester wordt van Utrecht. Dat is een prima match. Een stad die vooral niet aanspreekt. Slechte wijken, uitgaansleven was disco of vechten. Die zelfde wijken waren recent in het nieuws vanwege geradicaliseerde idioten die mensen wilden doden in de tram die een paar honderd meter verder voor mijn huis reden. Gelukkig hebben ze nu de beste kracht om deze stad weer op de rails te zetten. Veel ervaring in achterstandswijken, dat kan menig carrière politicus haar niet nazeggen.

Van middelmatig scholier tot geflopte student werd ze op onduidelijke wijze omarmt door de PvdA. Kennelijk hadden ze daar wel zin in een viswijf uit het noodlijdende Hoogkerk.

Ik heb zelden een beter voorbeeld van een carrière politicus gezien. 12 ambachten, 13 ongelukken. Veel geprobeerd, vrijwel alles mislukt. Waarom deze vrouw maar steeds doorstroomt in de Partij van de Armoede is mij niet duidelijk, ik ben geen onderdeel van die partij maar ik zou een veto willen uitspreken. Doe eens wat beter je best, er zijn heel veel vrouwen die wel potentie hebben.

Zelden heb ik een politicus gezien die mij zo niet aansprak als Sharon Dijksma. Waarom deze vrouw ooit verder is gekomen dan de viskraam in Hoogkerk is mij volkomen niet duidelijk.

Vrouwen in Nederland: is dit wat jullie te bieden hebben voor de invulling van topposities ? Er zijn genoeg voorbeelden van vrouwen die het veel beter doen, maar voor Utrecht hadden ze even geen andere keuze ? Wat een armoede. En dan zwijg ik maar over Amsterdam. Eerst een partij om zeep helpen en dan iemand in huiselijke kring met wapens, een corona brandhaard riskerende demonstratie met persoonlijke belangen toelatende volstrekt incapabele vrouwelijke burgemeester. Tja. Gelukkig zijn er ook mannelijke voorbeelden te vinden…

En Hoogkerk ? Een achterstandswijk met een overlast veroorzakende stinkfabriek die ongezonde zooi maakt. Meer kan ik er niet van maken, misschien het overstromingsgebied de Onlanden maar uitbreiden die kant op ….