Categorie├źn
corona

Boerenprotest

Zondag, 13 december 2020.

De zoveelste dag dat boeren denken dat de wereld niet verandert. Dat ze met hun intimiderende voertuigen de openbare orde mogen verstoren. Omdat ze vinden dat ze te weinig geld krijgen. En dus gaan we in Coronatijd de distributiecentra van supermarkten maar weer eens blokkeren. Het spul is van het land, de dieren staan op stal dus boeren hebben genoeg tijd.

Uiteraard zijn consumenten weer de dupe. Lege schappen, geen bezorging van boodschappen. Dus moet de consument in deze onveilige coronawereld weer zelf op pad om aan spullen te komen.

Volgens mij is de oplossing heel simpel: brandstof voor landbouwvoertuigen moet fors duurder worden. Laat ze maar een euro per kilometer aftikken aan accijns. Of een totaal verbod om met een voertuig op de openbare weg te rijden, lekker op eigen land blijven, koop je maar een schuurtje en extra tractoren als dat zo uitkomt. Of je zet ze op een vrachtauto. Ik ben die milieuonvriendelijke, vervuilende en levensgevaarlijk te hard rijdende voertuigen toch al een hele tijd zat op de openbare weg. Rotzooi dat ze op de weg achterlaten en veel uitstoot, een ander moet het maar oplossen.

Ik was net van plan om meer producten rechtstreeks bij de boer te halen. Dat gaat dus nu niet meer door, daar stop ik maar gewoon mee. Dus wat ik al kocht bij die boer haal ik voortaan wel in de supermarkt.

Fijne kerst.