Categorie├źn
Algemeen recepten

Nu even geen piepers

Zondag, 20 december 2020

Laatst was er verse pasta en saus in de aanbieding bij de lokale superbezorgdienst. Geen idee hoe en wat maar toch maar eens besteld. Was die aardappelen eigenlijk wel een beetje zat, dus maar eens iets anders.

Tagliatella in dunne vorm, corbonare saus en wat tomaten gekocht. En wokgroente. Dat laatste was niet een goed idee om dat hier bij te eten dus die is verdwenen in de rijst met kip en tomaat.

Vandaag was het dan zover, maar eens iets doen met die pasta. Inmiddels een zakje gemenge rucola sla laten aanrukken en een paar onsjes bofkip (zoek zelf maar even) uit de vriezer gehaald.

Wok aan, beetje olie er in, twee theelepels kurkuma, flinke punt sambal, spekblokjes, 4 tenen knoflook en op hoog vuur wokken op de wokbrander. Alles wordt geel, maar dat is prima. Als de boel een beetje gebakken is gooi je de in blokjes gesneden kip er bij . Inmiddels ook een pan water met een paar drupjes olie opgezet. 1 liter = 100 gram pasta. De in blokjes gesneden ui kan in de wok.

De salade voorzien van wat lepels dressing (honing mosterd dille) en een in blokjes gesneden vleestomaat zonder vochtige binnenkant.

Als de pasta na 4 minuten klaar is, de saus na 1,5 minuut warm is (magnetron) en de kip met spekjes ook klaar is serveer je een heerlijke maaltijd.

Wel iets meer werk dan je zou verwachten maar dat valt best mee, een uitstekend alternatief voor de eeuwige piepers met vlees en groente. Die hou ik er in.