Categorie├źn
Algemeen Irritaties

Oud en nieuw 202[01]

Vrijdag, 1 januari 2021

Allereerst wens ik de lezers van deze blog (die zijn er niet) een gelukkig en voorspoedig jaar. Ik hoop dat het perspectief dit jaar weer terug keert maar we zullen ons nog wel een hele tijd schrap moeten zetten.

In de aanloop naar de jaarwisseling was ons een vuurwerkloos oud en nieuw beloofd. Dit om de zorg te ontlasten en dat was ook erg hard nodig. Een mooie bijkomstigheid was dat het milieu en mens en dier hier ook door werden gespaard.

Zoals vaker gebleken in de coronacrisis laat een groot deel van de bevolking zich niets opleggen en waren er al vele weken voor de jaarwisseling frequent afgrijselijk zware knallen te horen. Dat zou dan een boete kunnen opleveren maar ik denk dat dat niet te doen is. Sowieso benijd ik de dames en heren van de politie niet in deze tijd, het lijkt mij de meest waardeloze baan die er is te vinden.

Mijn poes en ik verheugden ons op een vuurwerkluw oud en nieuw hier in de stad Groningen. Het werd oudejaarsdag al snel duidelijk dat we die niet gingen krijgen, sterker nog, de overlast was vergelijkbaar met een jaar eerder doordat er nu relatief veel zware knallen waren en een gering aandeel siervuurwerk.

Mijn poes was dus helemaal van streek. Die zocht een donker plekje op om te schuilen, het kattenluikje stond op standje vergrendeld. Zelfs het lekkere zachtvoer werd niet aangeraakt.

Op het moment supr├¬me brak de hel los, net als andere jaren verschrikkelijk veel vuurwerk. Ik had gehoopt dat deze types een attente politiemacht zouden ontmoeten maar ik heb geen politie gezien de hele dag. Die zouden toch duidelijk aanwezig zijn en dit vuurwerkverbod handhaven ? Niet hier dus….

Zo langzamerhand denk ik dat het tijd wordt dat er een aantal mensen hun verantwoordelijkheid nemen. In deze stad zien we een burgemeester die fouten als een kralenketting aan elkaar rijgt. Melige filmpjes opnemen in het fries is belangrijker dan zorgen dat regels worden gehandhaafd. Bovendien is de VVD al helemaal geen partij die in deze progressieve stad de leiding zou moeten nemen.

Dus meneer Schuiling: als je al aan goede voornemens doet en deze stond nog niet op je lijstje: neem ontslag en ga lekker met pensioen. Daar zul je veel stadjers een enorm plezier mee doen.