Categorieën
Irritaties politiek

Avondklok

Zondag, 17 januari 2021

En weer staat het hoog op de agenda: de avondklok. Of misschien duidelijker: detentie in je eigen huis. De tijden zijn van 20:00 tot 04:00 zoals de voorstellen zijn uitgelekt. Meer restricties zonder dat het maar iets helpt. Je treft alleen mensen die zich toch al prima aan opgelegde maatregelen houden.

Ik ben helemaal klaar met dat incompetente zootje losers die zegt een mandaat van de kiezer te hebben of tot voor kort dat nog dacht te hebben. Maatregel na maatregel zonder / met weinig tot geen handhaving wordt over ons uitgekotst. Dat heeft dus totaal geen effect op de corona uitbraak. Wel heeft het effect op mijn geestelijke gezondheid.

Sinds 13 maart 2020 werk ik thuis. Ik ontvang vrijwel niemand thuis en ga ook niet na drukke plekken. Ik raak alleen mijn kat aan. Relaties vinden is volkomen nutteloos, want toenadering is niet mogelijk. Werk zuigt volkomen want de hele dag zit je alleen op je laptop te teamen of te slacken of voornamelijk helemaal alleen.

Sporten doe ik alleen of met één persoon op afstand en in de buitenlucht. Boodschappen worden bezorgd. Alles wordt bezorgd.

In mijn omgeving zie ik veel mensen met kinderen met veel sociale interacties. Ik hoor de rondweg druk zijn terwijl ik in bed lig. Te veel mensen die zich weinig tot niets gelegen laten aan maatregelen.

Ook oud en nieuw was een mooi voorbeeld. Vuurwerkverbod. Dus niet want zonder handhaving is dat een papieren tijger die niks oplevert. Net als de rest van de maatregelen. Vandaag zag ik een jongere gewoon zonder (niet werkend) mondkapje een winkel in gaan, zonder dat iemand daar iets van zei.

En dat is het probleem. De zich keurig gedragende burger krijgt steeds meer beperkingen. Die beperkingen worden niet gehandhaafd dus een groot deel van de bevolking steekt een dikke vinger naar de overheid. Daarmee wordt het corona probleem niet beter maar dat zal aanvullende beperkingen ook niet gaan opleveren. De overheid en vooral de handhaving faalt. En dat is het probleem. Ons corona probleem zit bij de handhaving. Dus meer regels hebben nul effect op de uitbraak van corona. Mensen die je voornamelijk raakt hielden zich toch al netjes aan de regels.

En met figuren als Grapperhaus, De Jonge, Rutte, Hoekstra heb ik niet het idee dat regels voor hun wel gelden. En daar ben ik wel klaar mee. Ik stem nooit meer op een partij waar zij momenteel deel van uitmaken.

Flapdrol beleid, willekeur, vriendjespolitiek. Wegwezen, allemaal. Boek een reisje naar Mars met Space-X. Liefst vandaag nog. Retourtje is niet nodig en een mondkapje ook niet. Doei, tot nooit meer ziens.