Categorie├źn
corona Irritaties politiek

Feitenloos

Zaterdag, 30 januari 2021

Helaas is mijn vrees dan toch waarheid geworden. We zitten opgezadeld met thuisdetentie na 21:00. Waar ik eerder mijn ergernis uitte dat maatregelen niet worden gehandhaafd blijkt nu dat een groot deel van de beschikbare resources wordt ingezet om dit wel te handhaven. Dus de meest nutteloze en niets bijdragende maatregel wordt dan wel gehandhaafd, want mensen die zich niets aantrekken van maatregelen en regels hebben ook hier schijt aan of leven er omheen. Wat een lachertje is dit toch.

Aangrenzende landen hebben inmiddels al wel door dat de avondklok in deze tijd niet brengt wat de overheid er van verwacht. Tja, als je 3 seconden langer had nagedacht over deze maatregel had je dat ook wel kunnen voorspellen. Sterker nog: ik denk dat het volledig tegenovergestelde is bereikt. 4 dagen is het een veldslag geweest in een aantal steden, veel mensen dicht bij elkaar, veel geweld, veel schade.

Rutte en zijn jaknikkers hebben wat mij betreft alle goodwill verloren met het doordrammen van de avondklok. Ook partijen die akkoord zijn gegaan met deze maatregel hoeven wat mij betreft niet meer op steun te rekenen. Een stem voor de avondklok is een wat mij betreft een no go, ook 100 jaar na corona. Dus VVD, D66, GroenLinks, SP, CDA, CU en 50 Plus kunnen wat mij betreft niet op enige sympathie rekenen, maakt niet uit met welke verkiezing. Niet dat ze daar wakker van liggen maar goed.

En dan dat gezeik over het openen van basisscholen. Dit is ook iets dat ik niet zie zitten. Een aantal collega’s die ineens onverklaarbaar corona kregen hebben kleine kinderen. Ze hadden geen idee waar dat vandaan kwam want ze waren zo voorzichtig. Uiteraard is er geen verband met die kinderen want die zijn niet besmettelijk en houden netjes afstand. Slaap vooral lekker door als je dit vindt.

Onze regering verzaakt op alle terreinen. Geen visie, reactief, vaccinatie is een drama, geen perspectief, wel handhaving onzinnige maatregelen, had ik al geen visie genoemd, GGD frustreert test en vaccinatie met aan alle kanten rammelende ICT beleid (je gegevens liggen op straat en worden potentieel misbruikt).

Nu is het tijd om eens afscheid te nemen van deze liegende en falende regering. Allemaal opzouten en nooit meer terugkomen. Nederland snakt naar een ander beleid waar de overheid wel richting geeft, verantwoording neemt, er voor de burger is. Waar er nagedacht wordt over een exit strategie verder dan dat scholen weer open kunnen. Waarin mensen op een verantwoorde wijze weer iets kunnen doen. Waar er niet met bangmakerij en alternatieve feiten wordt gewerkt. Maar daar heeft dit visieloze kabinet en slaafs gehoorzamende kamer geen oren naar. En als je dan oppositie voert word je weggezet als een wappie.