Categorie├źn
Algemeen corona Irritaties politiek

Sneeuw

Zaterdag, 6 februari 2021

Het gaat sneeuwen, de media staan er vol mee. Spectaculaire beelden van 1 cm sneeuw in het zuiden van het land. Oh jee, wat een overlast. Boodschappen worden niet meer bezorgd, het kabinet kan niet bij elkaar komen en we raken allemaal helemaal ingesneeuwd.

Volgens mij is er hier in het noorden al meer sneeuw gevallen eerder deze winter. Geen probleem. Maar als het in Hilversum of de ra(mp/nd)stad gebeurt is het code rood. Wat een flauwekul toch. De moderne mens is niet meer in staat zich aan te passen aan omstandigheden lijkt het wel. Lekker laten uitsterven zou ik zeggen, een soort dat zich niet kan aanpassen is in de natuur gedoemd te falen.

Persoonlijk heb ik sneeuwstormen meegemaakt. Op de fiets, met de auto. Je gedrag afstemmen op de omstandigheden was toen heel normaal. Maar tegenwoordig moet er eerst een waarschuwing van de overheid komen om dat te bereiken. Wat een flauwekul, net als of je wilt gaan autorijden of fietsen als er 50 cm sneeuw ligt. Ik zou zeggen, pak een slee.

En dan die overheid. Iedereen moet thuiswerken maar het Catshuisberaad dat onder andere over de thuisdetentie zou gaan moet wel op een kantoor. Ooit gehoord van Zoom, Teams, Slack of andere oplossingen die de rest van de wereld al een jaar gebruikt ? Ik begrijp dit niet. Kennelijk gelden er voor een aantal mensen in de regering andere regels dan voor gewone burgers. Had ik al gezegd dat de thuisdetentie totaal geen meetbaar effect heeft ? Ik zou denken dat de tijd dat mensen nu elkaar kunnen ontmoeten alleen maar kleiner is geworden met daardoor een hogere dichtheid van die contacten ? Goed over nagedacht die maatregel.

Zoals dat Rutte zich nog nooit heeft laten testen. Mediaoptredens, veel contacten en dan nooit getest ? Dat verklaart ook waarom die Grapperhaus er nog steeds is. Andere regels voor een klein clubje die ons wel even vertelt hoe we ons moeten gedragen.

Zum Kotzen die lui, opzouten, allemaal.

En het woord Brits kan ik niet meer horen. Na jarenlang gezeik over de Brexit (enorme flop), krijgen we nu de bangmakerij met het Britse variant. Wat een factfree gezeik weer, ik mis feiten en cijfers. Aannames zijn voor een club als het RIVM en OMT een totale afgang. Wat nou wetenschap ? Feiten en cijfers, geen aannames. En die worden bewust achtergehouden omdat ze kennelijk niet passen in een agenda van deze clubs.