Categorie├źn
corona Irritaties politiek

Sneeuwpret en meer…

Zaterdag, 20 februari 2021

Lekker een weekje vakantie gehad om daarna weer terug te keren in de realiteit van stress, hectiek, werkdruk, thuiswerken en coronagedoe. Laat ik ze maar eens bij langs gaan.

Eigenlijk had mijn vakantie niet beter gekund. Koud, zonnig maar echt schitterend weer. Alleen niet kunnen doen wat ik in gedachten had, maar daar ben ik onderhand wel aan gewend. Over 40 cm ongerepte sneeuw valt niet te fietsen, zelfs niet met een mountainbike. Tijd voor plan B, wandelen en fietsen over paden die al wel betreden waren. Gezien het weer ook prima en heerlijk.

En dan kom je na een week weer terug op je werk. Ineens een ambitieuze planning, veel en erg druk. Dat is niet leuk.

En dan heb je nog het gedoe rond de avondklok en de optocht aan lobby’s die pleiten voor eigen belang. Viruswaarheid won terecht een kort geding over de gronden van de avondklok. Op veel vlakken ben ik het niet met ze eens maar in deze steun ik ze. Die avondklok had er niet moeten komen en zeker niet op deze gronden.

Je zag de bekende zure koppen al weer veelvuldig in de media optreden. Allemaal zelf schijt aan regels, maar als jij je er niet aan houdt krijg je een bon. Recent kwam daar nog een schaatsende lijsttrekker bij. Regels gelden niet voor deze figuren. Bah. Dit is toch een totalitair regiem geworden. Weg ermee, allemaal.

De thuisdetentie wordt nu ingezet om allerlei jankende belangengroeperingen een cadeau te kunnen geven. Zoals zwaar getroffen jongeren, die hebben het pas echt zwaar. Wat een gelul is dat toch. Normaal lagen ze de hele dag op de bank en hadden contacten via social media. Dat kan nog steeds prima. Ik ben dus ook niet bereid mijn vrijheid op te offeren voor dit soort groepen. Toch word ik daartoe gedwongen.

Ook het openen van het primair onderwijs is een speerpunt dat mogelijk wordt door het verlengen van de thuisdetentie. Daar ben ik het dus ook niet mee eens. Op allerlei terreinen worden ouders van kinderen bevoordeeld, ook nu weer. Dat is niet terecht en zeker gezien de overbevolking van de aarde ook niet logisch. Toch gebeurt het.

Het onderwijs krijgt iets van 8,5 miljard euro als ondersteuning. Gelukkig waren ze daar heel blij mee maar gelijk kwamen er weer allerlei vertegenwoordigers in de media die wel even wisten te melden dat het te weinig was en dat het structureel geld moest worden en dat salarissen moesten stijgen. Net alsof een andere beroepsgroep uren heeft van 50 minuten en 11 weken vakantie per jaar. Echt, ik ben voor prestatiebeloning voor docenten, kun je 50% besparen aan loonkosten.

Ik ben er momenteel wel een beetje klaar mee. En niet alleen ik. Iedereen heeft het zwaar en onze overheid doet weinig anders dan doemscenario’s over ons uitstorten op basis van foute aannames. En de doemscenario’s liggen al klaar, de weet ik welke variant. Geen perspectief, veel repressie en restricties. Helaas vreet dat aan mensen. En dus niet alleen aan jongeren. Ik vind het leven geen klap meer aan. De regerende politieke partijen waren bij mij toch al niet populair, de lijst waar je tegenwoordig uit kan kiezen is enorm. Maar dat zal zeker geen partij worden die voor de avondklok heeft gestemd. Nooit meer. Ik ga het deze keer heel anders doen.