Categorieƫn
Irritaties

NiMBY / Voetbal supporters

Zaterdag, 8 mei 2021

Het nieuws wordt vandaag weer gedomineerd door twee bevolkingsgroepen: voetbalsupporters die rellen en protesterende randstedelingen. Ik weet niet welke van de twee groepen irritanter is.

De voetbal supporters maken er al een tijd lang een enorme puinhoop van. Voetbal als smoes om volledig los te gaan en je volkomen te misdragen zonder enig besef van verantwoordelijkheid. Er zullen vast supporters zijn die zich wel gedragen maar die zie en hoor je niet. Prima plan om coulance en financiƫle steun aan deze sector direct te stoppen. Laat (deels beursgenoteerde) clubs maar lekker bloeden. Als ze hun achterban niet in toom kunnen houden moet je ze daar maar op afrekenen. Dus betalen voor politie inzet, geen subsidie op accomedaties, geen enorm bedrag publiek omroep geld naar uitzendrechten. Volgevreten bedrijfstak die zichzelf enorm verrijkt ten koste van veel. Geen verantwoordelijkheid nemen voor hetgeen zich nu afspeelt.

Dan lees ik berichten dat windmolens niet geschikt zijn om in de buurt van bebouwing te plaatsen. Wel heel selectief waar die bebouwing staat, namelijk in West en Midden Nederland. In andere delen van het land maakt het niet uit, dat kan prima. Prima hoor, maar dan ook maar geen stroom leveren aan die gebieden. Dus maar even niet je gesubsidieerde EV opladen, de koelkast kan wel een halve dag zonder stroom en je OV rijdt ook niet meer. Goed plan.

En dan dijkverzwaring. Moet eigenlijk ook maar niet in dichtbevolkte gebieden. Want het vervuilt de horizon….. Bovendien wil ik er niet voor betalen. Ik kan prima zonder Noord en Zuid Holland en Flevoland. Laat maar onderlopen. Hebben ze ook geen stroom meer nodig. En een groot deel van de voetbal hooligans worden ineens fanatiek zwemliefhebbers ….