Categorieën
Irritaties

Even TV gekeken…

Dinsdag, 11 mei 2021

Vandaag was er weer een persco van Rutte en De Jonge. Tenminste dat is mijn verwachting want ik kijk al een aantal maanden niet meer. Dit falend duo kan ik niet meer horen hoesten, dus voor mij geen persco. Die worst van dit duo lust ik niet meer.

Wat dan wel vandaag….

Allereerst was er al een week lang geen verandering te zien in de site die aangeeft welke bouwjaren zich mogen aanmelden voor vaccinatie tegen Corona. Eind April, begin Mei zou ik aan de beurt zijn. Dus niet, er was weer een voordring groep die meer prio kreeg. Helemaal klaar mee.

Dan de uitzending van Vooravond. Terug gekeken en er zaten prima stukken in. Zoals de cultuur sector die aangaf niets te zien in een test samenleving. Helemaal mee eens, liever geen live cultuur dan om de haverklap een wattenstaaf tegen je hersenstam aangedrukt doordrenkt van stoffen waar je ook niet blij van wordt en dan aantonen dat je iets niet hebt.

Op één gaf onder andere een genuanceerd beeld van de stand rondom corona. Maar ook was er een groep Molukkers te zien. Vol met verwijten. Ik ben opgegroeid in een wijk waar deze mensen geconcentreerd werden gehuisvest, vlak voor de escalatie met kapingen en geweld. Dat was geen fijne omgeving om op te groeien, erg vijandig. Gelukkig zijn we snel verhuisd. Niet goed te praten wat de overheid heeft aangericht maar de uitlaapklep was ook niet goed te praten. Nergens lees of hoor ik een verwijt richting Indonesië. Lastig, maar niet mijn probleem. Krediet volkomen verknoeit.

Ook was er weer een voorbeeld van hoe Nederlandse wetgeving er voor zorgt dat er hier legaal allerlei onfrisse belastingconstructies mogelijk worden gemaakt. Pfizer maakt daar gebruik van. In plaats van dat de verantwoordelijke regeringspartijen hier voor op het matje worden geroepen ( je weet wel, die partijen die jullie weer massaal hebben gekozen) wordt degene die hier gebruik van maakt ter verantwoording geroepen. Fout, Hoekstra en Rutte en Kaag maken dit mogelijk. Oeps, toch op de foute partij gestemd ?

Nieuwsuur liet zien hoe de boeren lobby nog steeds in staat is lastige kwesties eindeloos vooruit te laten schuiven door het frustreren van onderzoeken en besluitvorming. De geitenhouderijen steken een dikke vinger op naar de overheid en de bevolking. Wat hebben we geleerd van de Q-koorts ? Nou, dat lobbyen vooral oplevert dat je ongestoord door kunt gaan met kwalijke praktijken en deze zelfs mag uitbreiden en dat er een minister niets aan wil doen anders dan nog een onderzoek (die minister komt vrijwel altijd van christelijke huize). Vooral niet te snel want de uitslag is al lang bekend. En zo gaat het steeds in die sector.

Toen, tijdens het afwassen, kwam BelBus Amber nog even langs. Kennelijk heel erg woke, vroeger noemden we dat moraalridder. Iemand die geen ruimte laat voor een andere opvatting en zo overtuigd is van de eigen mening en daar ook een soort van morele superioriteit aan ontleent. Amber is vooral goed in het zichzelf profileren en haar mening doordrammen ten koste van anderen, dat bleek ook nu weer. Wat een drama is die dame toch. Ga lekker met leeghoofd Lachmshi lopen debatteren ver van elke vorm van media.

Waarom spring ik eigenlijk niet direct voor een trein ? Wat een doffe ellende is dit toch. Nou, dat antwoord is simpel. Er rijden even geen treinen in de buurt vanwege onderhoud. Dan moet ik weer kilometers extra fietsen. Wat een kutzooi is het toch allemaal …