Categorieën
Irritaties

Voordringen

Zaterdag, 15 mei 2021

Eind april, begin mei zou de groep geboren tussen 1961 en 1970 worden uitgenodigd om te vaccineren tegen Covid19. Je weet wel, die groep die nu massaal de zorg overbelast. Gaat lekker zo.

Alleen wat is de praktijk ? Het is nu 15 mei en ik heb nog geen mogelijkheid gehad om een afspraak te maken, alleen 1961 en 1962 en dat is al 2 weken het geval. En waarom dan niet ? Niet duidelijk maar waarschijnlijk komt het omdat er huisartsen zijn die heel veel van hun patiënten als patiënten met een verhoogd medisch risico hebben aangemeld.

Dus de fora staan vol met mensen tussen de 18 en de 50 die volkomen verrast mogen vaccineren. Omdat ze 20 jaar geleden misschien geklaagd hebben over astmatische klachten, of een uitnodiging hebben gehad voor een griepprik.

Dus de uitnodiging voor vaccinatie zal wel ergens in juni worden voor mij en de rest van de 1966 – 1970 groep ergens in juli. Ik hoop eigenlijk dat dit leidt tot het terugdraaien van versoepelingen met betrekking tot buitenlandse vakanties want dit gaat vast weer extra druk opleveren voor de zorg. Wel versoepelen maar de grootste risicogroepen niet vaccineren. Mensen die gewoon netjes op hun beurt wachten.

Waarom is het toch mogelijk om in dit land steeds maar weer af te wijken van de adviezen van experts door figuren die eigenzinnig hun eigen belang of belang van hun patiënten voor te laten gaan. Waren de huisartsen zelf als één van de eerste groepen die druk uitoefenden op de vaccinatie voor hun zelf (voordringen), nu worden patiënten waar ze kennelijk goed aan verdienen ook nog eens voorgetrokken. Ik las zelfs dat er huisartsen zijn die hun volledig patiëntenbestand als kwetsbaar hebben aangemerkt.

Nederland ? Ik ben er helemaal klaar mee. Stelletje volgevreten egotrippers.