Categorie├źn
Irritaties

Oranje

Donderdag, 3 juni 2021

Je zet de tv aan en je wordt gebombardeerd door de meest verachtelijke kleur die er bestaat: oranje. Wat een poepkleur is dat toch. Waarom?

Oranje schijnt te staan voor een vorm van verdwazing waarin een groot deel van de Nederlandse bevolking zich bevindt: voetbal/sport fans met nationalistische inslag. Die zich manifesteren met veel overlast, drankgebruik en vooral het uitschakelen van gezond verstand.

Oranje uitingen vanuit het bedrijfsleven hangt me ook de strot uit. Ik kan alleen bij de Aldi boodschappen doen als ik de oranjeziekte wil ontwijken hier in de regio. Ik wil niet naar de Aldi. Plaatjes, capes, stickers, een hele kledinglijn, whatever.

Oranje is ook de koning. De enige die mocht kiezen welk vaccin hij wilde. De koning die zich vooral kenmerkt door een totaal gebrek aan invoelingsvermogen met de rest van de bevolking.

Ook een grote telecom provider maakt zich schuldig aan oranjekoorts reclame. Daar vind ik wel iets van. Een deuk in het groene imago. Oranje is toch een groepje mensen die vooral uitblinken in het incasseren van enorme salarissen zonder dat er een voldoende tegenprestatie tegenover staat. Totaal geen groene agenda. Slechts zakkenvullen en niet altijd in het belang van de (groene) samenleving.

Maar goed, kennelijk is de doorsnee Nederlander op dit vlak zwakbegaafd en buit commercie dit uit. Ik neem voorlopig maar even flink minder diensten en producten van deze dienstverleners.

Oranje? Weg ermee. Dombo’s , zakkenvullers, poepkleur.