Categorieƫn
Algemeen corona Fietsen

Vakantietijd

Zondag, 18 juli 2021

Het is vakantietijd en mooi weer hier in het hoge Noorden. Geen enorme hoeveelheden water zoals ze in Belgiƫ, Duitsland en Limburg voor hun kiezen hebben gehad. Wat een toestand is het daar.

Hier kun je fijn fietsen. Wel een flinke wind maar die krijg je ook wel weer eens mee. Veel mensen hebben dat ook ontdekt en dankzij de batterij is het allemaal een makkie.

Veel te zien, dus deze vakantiefietsers kijken overal naar. Nou ja, overal ? De weg is niet boeiend, dus die krijgt geen aandacht. En dat is goed te merken, meerdere malen een wegpiraat moeten ontwijken dan wel corrigeren. Al slingerend over het smalle fietspad met de brede spiegels (die ze ook al nooit gebruiken). Want waar je naar toe kijkt, daar stuur je ook naar toe. Links, rechts, links rechts.

En dan was er ook nog de ontdekking van een testen-voor-op-reis testbedrijf. Even een query in je webbrowser een beetje aanpassen en je had ineens een negatieve testuitslag. Nooit in een teststraat geweest, wel een negatieve uitslag.

Er zou een pen(etratie) test hebben plaatsgevonden voordat dit live zou mogen. Ik weet niet hoe dat getest is maar in mijn ervaring zijn pentests meestal wel in staat dit soort basale missers boven water te krijgen, meestal na een minuut of 5 wel. Dus er is of niet of onvoldoende getest of de software is verherbouwd na deze test en is niet weer door de pentest gegaan. Als ik zoiets live zou zetten had ik me mogen melden bij het UWV. En terecht.

Er was weer veel snel geld te halen op kosten van de belastingbetaler. Dus dan maakt het allemaal niet uit toch ? Vrije jongens zien overal geld en mogelijkheden. Waar hadden we dit recent eerder gehoord, iets met mondkapjes en een CDA lid ?

En de volksgezondheid ? Tja, dat is voor een ander om daar over te waken. Dat is wel een heel slecht betaalde functie. Niks voor vrije jongens.