Categorie├źn
Algemeen

Upgrade arbeidsvoorwaarden

Maandag, 22 November 2021

Vandaag vroeg de schoonmaakster om onze overeenkomst te wijzigen. Omdat zij vindt dat ze meer geld moet verdienen, betere rechtszekerheid verdient.

De eis was een stevige extra aansprakelijkheid, een salarisstijging van 15 procent, doorbetaling bij ziekte en vakantiegeld. Niet onredelijk, behalve dan het minimumbedrag per week en de enorme salarisstijging. Omdat ze eigenlijk al een uur meer heeft voor het werk dan nodig. En ze toch wel een aantal malen per jaar ziek is, van mij veel flexibiliteit vraagt.

Ze verdient een prima loon, vorig jaar toch fors verhoogd. Maar ja, Rupsje Nooitgenoeg wil meer.

Af en toe moet ik schroefjes opvissen uit het doucheputje, toetsen repareren op mijn mechanisch toetsenbord, zie ik ineens dat er iets is gesneuveld, glasscherven in gootsteen, prullenbak. Nooit iets over gehoord en ook nooit iets over gezegd.

Die drie uur per week is royaal, het kan ook in twee. Ook worden afspraken verzet omdat het de schoonmaakhulp niet past. Geen probleem.

Ik denk dat ik morgen maar even naar mijn werkgever ga. Ik wil 15% opslag. Anders stopt het….. Ik vrees dat ik word uitgelachen en anders ontslagen.

Dus tijd voor een nieuwe huishoudelijke hulp.