Categorie├źn
corona

Boosterprik

Vrijdag, 24 december 2021

Vanavond werd er bekend dat het OMT en in navolging daarvan het RIVM de quarantaine maatregelen aanscherpt. Daarin wordt geen onderscheid gemaakt in wel of niet gevaccineerd dan wel wel of niet geboosterd.

Het tijdstip is perfect. Mijn boosterafspraak komende zondag zal ik afzeggen. Want de overheid geeft zelf aan dat het vaccineren prima heeft geholpen tegen de alfa en delta varianten van het virus maar dat het geen zoden aan de dijk zet tegen de omikron variant. Want waarom anders net zo lang in quarantaine als iemand die niet is gevaccineerd ?

Dus waarom zal ik op tweede kerstdag in een lange rij gaan staan met mensen die deels liegen over hun gezondheidstoestand om daar een nauwelijks werkende inenting te gaan halen die mij geen enkel voordeel biedt. Dan blijf ik wel lekker in mijn eigen bubbel.

De overheid laat met dit signaal zien dat ze in paniek is. Dus booster ? Nee, niet voor mij. Ik meld me wel weer als er wel een serieuze oplossing is. En tot die tijd zou ik zeggen booster maar een eind weg, mij niet gezien.