Categorieën
Irritaties

Russische schrijvers

Dit weekend kwam het nieuws naar buiten dat Russische schrijvers buiten Rusland geen podium / platform meer hebben om hun literaire gedachten te delen met de rest van de wereld.

Gelukkig is er een Nederlandse uitgever bereid gevonden om deze mensen een podium te bieden. Want de Russische cultuur staat onder druk is het verkoopverhaal. Dit omdat er een of andere dictator zijn cultuur wil opdringen met raketten, drones, soldaten, explosieven en ander wapentuig aan andere landen waar de Russen niks te zoeken hebben. En dat vinden veel beschaafde mensen niet zo oké.

Dus deze schrijvers hebben een probleem. Gelukkig kunnen ze altijd nog een andere taal leren, bijvoorbeeld Oekraïens. Want Russisch ? Nee dank je. Probeer het over 100 jaar maar eens weer. Misschien dat er dan verstandige mensen wonen.