Categorie├źn
Irritaties

Schaamteloos

Tot mijn verbazing las ik vandaag dat er vanuit de werkgeverslobby’s een aantal jaren geleden druk is uitgeoefend om kort na het neerhalen van de MH17 door Russen de economische relaties maar weer flink aan te halen.

Wat ik me dan toch afvraag is waarom deze mensen schaamteloos dit soort druk willen uitoefenen. Alsof geld belangrijker is dan mensenlevens.

Bekeken met de kennis van nu, is deze lobby natuurlijk heel erg fout. Erg fijn land om zaken mee te doen dat Rusland.

Want de bijdrage aan onze maatschappij van wat deze clubs vertegenwoordigen is minimaal. Lonen van werknemers zijn al 30 jaar achteruitgegaan omdat er niet of nauwelijks wordt gecompenseerd voor inflatie. Belasting betalen door deze bedrijven is minimaal, als ze hier al belasting betalen.

Als ze hun zin niet krijgen verhuizen ze het postadres van het hoofdkantoor naar het buitenland. En zo gaat dat maar door.

Ik zou zeggen : eerst maar eens fatsoenlijk belasting betalen, lonen netjes compenseren voor inflatie en dan valt er misschien te praten. Tot die tijd vooral wegblijven bij politici, media en ministeries. Want op zakkenvullers en graaiers zonder moraal zit niemand te wachten. Vervelend voor ze dat ook dit de krant weer heeft gehaald.