Categorieën
Irritaties

Inclusief en divers

De laatste tijd (als in een paar jaar) worden we gewezen op het feit dat we niet inclusief en divers genoeg zijn als gewone Nederlander. Keer op keer weet een clubje woke mensen ons te wijzen op wat niet goed doen.

Hieronder een aantal voorbeelden van dit soort opvattingen.

Zo moeten we straks naar een gender neutraal toilet om onze behoefte te doen. Want de indeling in heren en dames toiletten voldoet niet meer en is niet divers genoeg.

Of we moeten ons telkens verontschuldigen voor vroegere tijden, waar een aantal voorouders zich verrijkt heeft ten koste van anderen.

Of een intolerante religie moet zelf wel alle vrijheid hebben om de onvrijheid en intolerantie te prediken, verspreiden en te tonen.

Op zich is dit een prima verschijnsel, discriminatie is niet oké. Iedereen mag zijn eigen identiteit hebben en sexuele voorkeur / geaardheid. Mij maakt dat allemaal niks uit.

Maar slaat deze groep niet wat te ver door ? Cancel culture, eigen superioriteit, zaken benoemen die lang geleden zijn gebeurd. En wordt er voor elke groep wel met dezelfde maat gemeten ? Sinds wanneer is de term neger niet oké en de term tata wel of hoe je dat ook schrijft ? En waarom moet ik excuses maken aan iemand die nooit heeft geleden onder slavernij en waar ik ook geen enkel deel van uit heb gemaakt ?

En daar gaat het precies mis. Moraalridders die ons wel even vertellen wat wij moeten vinden en doen zonder kritisch te zijn op zichzelf. Ik vind daar wel wat van.