Categorie├źn
Irritaties

Het Giethoorn

Vandaag hadden we een bootje gehuurd in Giethoorn. Dit in het kader van de introductie van Nederland aan mijn vrouw. Dus vakantie, een bootje gereserveerd, op naar Giethoorn.

Het goot vandaag. We waren een van de weinigen die deze rondvaart ondernamen in de stromende regen. Dat heeft, afgezien dat je er nat van wordt, ook veel voordelen. Zoals alleen op het water, geen drommen toeristen.

Maar het toont ook de slechte kant van de ondernemers in deze toeristenval.

De uitbater van de boot was vriendelijk, maar we werden na een half uur op hem te hebben gewacht (we hadden wel een kop koffie willen bestellen maar er was niemand) werden we door een kind geholpen. Geen uitleg anders dan hoe de gashendel en het stuur werkten. Succes ermee. De boot was zeiknat en liep langzaam vol met water van boven.

Dus we zaten met een natte kont, natte voeten en de rest ook nat in de boot. Geen anderen op het water te bekennen het eerste half uur. Daarna een bootje of 10 gezien in heel Giethoorn. Wat overigens een sloot met twee rijen horeca en vakantiehuizen is afgezien van het nieuwe gedeelte.

Nadat we even keken hoe we onze lijdensweg nog met een half uurtje konden verlengen werden we toegesnauwd door een schipper op een rondvaartboot dat we niet mochten invaren bij het eenrichtingsbord. Niet dat we dat van plan waren maar goed.

We hebben de boot weer richting de uitbater gestuurd en daar nog even het doorstromende toilet bezocht. Graag een euro betalen voor dit bezoek. Daar hebben we maar van af gezien.

Snel naar de auto, stoelverwarming aan en maar vooral de vriendelijke toeristensector in Giethoorn niet verder lastig gevallen met bestellingen of iets dergelijks.

Onderweg bij een bekende keten maar even geluncht bij een verwarming die lekker warm was.

Eerst Giethoorn zien en dan sterven.