Categorie├źn
Irritaties

Gezocht: liegbeest

Eindelijk is het zover: na 13 jaar premier te zijn geweest pakt hij zelf zijn biezen. Rutte verlaat de nationale politiek. Iedereen was blij, tenminste, heel veel mensen waren blij.

Nadat ons land uitverkocht is aan de VNO/NCW/LTO/MKB Nederland en de kloof en het wantrouwen tussen overheid en burger historisch groot is pakt hij zijn biezen en vertrekt. Het land achterlatend met een enorme schuld, enorme problemen en sterk gepolariseerd. Goed gedaan, meneer Rutte.

Liegen, vergeetachtigheid als dat zo uitkomt, geen verantwoordelijkheid nemen, overal mee wegkomen . En dan toch iedere verkiezingen weer een mandaat van de VVD stemmer.

Gelukkig heeft die zelf de beslissing genomen, anders hadden we nog 100 jaar last van deze figuur gehad. Niet dat we de komende 35 jaar dat niet hebben vanwege zijn afbraakpolitiek.

Zorg is geprivatiseerd. Zeg maar: de zorg is uitgekleed en onbetaalbaar geworden door georganiseerd wantrouwen vanuit de verzekeraars. Die laatste groep zijn de grote winnaars in deze, de rest van betrokkenen zijn verliezers.

De politie heeft nergens tijd voor. Ze moeten namelijk veel administratie doen, of aanrennen achter drugscriminaliteit. Zinloos, want het levert beiden niks op. Niet voor de burger althans.

De belastingdienst discrimineert en belazert de boel. Een BTW percentage verhogen lukt prima in de systemen, verlagen kan helaas niet. Klinkt mij wat vreemd in de oren. Riante afvloeiingsregelingen voor medewerkers. Hele volksstammen zijn door deze dienst onheus bejegend en zwaar gedupeerd en we zwaaien ze uit met een gouden handdruk.

Boeren hebben tientallen jaren op de pof geleefd. Noodzakelijke aanpassingen van de bedrijfsvoering zijn omzeild dan wel uitgesteld tegen beter weten in. Nu moeten ze met de billen bloot en zijn ze boos. Ze hebben zelfs een politieke partij uit de grond gestampt: de Boze Boeren Beweging, want met burgers heeft deze partij helemaal niks op.

De aanpak van de Corona crisis heeft opgeleverd dat er veel domme jongeren zijn bijgekomen vanwege schoolsluitingen, er heel veel boze burgers zijn bijgekomen vanwege lockdowns en avondklokken en door min of meer zachte vaccinatiedwang. En ik vergeet vast nog wel wat dingen.

Het OV is om te huilen als je niet in de randstad woont. Ook zo’n goede uitkomst na vele kabinetten Rutte. Of het voorzieningen niveau in de dorpen: geen huisarts, school, woningen, winkels of wat dan ook maakt het niet bepaald leefbaar.

Ook heeft de markt het woningentekort prima opgelost. Want marktwerking was in alles het toverwoord bij Rutte en zijn vriendjes.

Milieu en klimaat zijn ook weer veel te lang op de lange baan geschoven. En hoe gaan we dat oplossen ? Accijns en kernenergie. Want dat lost het milieuprobleem op, zeker op korte termijn.

En zo kan ik deze klaagzang nog wel een poosje voortzetten. Het helpt allemaal toch niets. Er moet iets fundamenteels veranderen. Politici moeten verantwoording afleggen, niet liegen en geen boekwerken met zwartgelakte vellen naar de kamer sturen. Dat kan echt niet. En dat vereist integere politici en ambtenaren. Die zullen er ongetwijfeld zijn maar ik zie ze even niet.

En Rutte ? Er is vast ergens een goede positie te vinden voor een leugenachtige, vergeetachtige, visieloze en slecht Engels sprekende leider. Dus die gaat gewoon lekker door met zijn politieke loopbaan. En zelfs daar loog hij weer over.